skip to Main Content

Wandelen

Vanaf de camping start een van de 10 individuele routes van het Wandelroutenetwerk “Land van de Hilver”, welke door middel van verbindingsroutes aan elkaar gekoppeld zijn. Zo kunt u zelf de gewenste afstand van uw wandeling bepalen, tot wel 110 km.
De routefolders met aanvullende informatie zijn op de camping verkrijgbaar.

Fietsen

Vrij rondfietsen van het ene naar het andere Kempische dorpje. Hier een tas koffie en daar een broodje. Of een leuke voor u uitgezette route fietsen. Het kan allemaal vanaf Pietershoek.
Maar het leukste is om via het fietsknooppuntensysteem zelf van punt naar punt een eigen route samen te stellen. In de Nederlandse en Belgische Kempen een doorslaand succes!

Musea + bezienswaardigheden

Naast de wat grotere musea in de nabijgelegen steden Tilburg en Den Bosch zijn in Hilvarenbeek zelf enkele zeer leuke musea te bezoeken. Ideaal als het weer iets minder is. Hieronder een overzicht

Museum de Dorpsdokter

Een unieke verzameling van medische instrumenten, prenten, boeken en foto’s, die vertellen hoe de dokter op het platteland werkte vanaf de 18e eeuw tot de jaren 1945-1950.Tevens te bezoeken zijn een heem- en kruidentuin én een korenmolen uit 1857.

Website: www.museumdedorpsdokter.nl

Museumbrouwerij de Roos

In het centrum van het dorp kunt u binnenstappen in de enige nog bewaard gebleven, typische en authentieke dorpsbrouwerij uit het midden van de 19e eeuw. Echter bier maken, proeven en verkopen zijn 21e eeuwse bezigheden!

Website: www.museumbrouwerij.nl

Museum Dansant

in een sfeer van art-nouveau Tuschinski-stijl staan diverse gerestaureerde orgels tentoongesteld.
Tevens kun je hier zien hoe nieuwe orgels gemaakt worden.

Website: www.museumdansant.nl

Minicamping PietershoeK is aangesloten bij Ondernemend Hilvarenbeek, een stichting van allerlei recreatie- en horeca ondernemers in Hilvarenbeek en omgeving. Wat er zo al te doen is?

Bekijk hier

Pretparken

Safari Park

Op loopafstand van de camping vindt je het Safaripark Beekse Bergen. In dit park vindt je de wildernis terug van diverse continenten. Er zijn legio safarimogelijkheden. Zo kun je per bus, per boot, met je eigen auto en zelfs te voet genieten van de wilde dieren.

Meer informatie:

www.beeksebergen.nl

Speelland

Speelland Beekse Bergen (gelegen naast het Safaripark) staat garant voor spectaculair speelplezier. In de grote speeltuin tref je brede zandstranden aan en kinder veilig zwemwater. Maar je komt natuurlijk vooral om je flink uit te leven. Op de schommels, de trampolines, de midgetgolfbaan en de ballenberg, om maar enkele attracties te noemen.

Meer informatie:

www.speelland.nl

Overig

Iets verder weg liggen nog meer attractieparken, zoals Sprookjespark de Efteling te Kaatsheuvel en Bobbejaanland in Herentals België.

Voor nadere informatie kun je terecht op de websites van deze parken:
www.efteling.nl en www.bobbejaanland.be

Back To Top